Składniki
60 dag fileta z kurczaka 5 dużych ogórków konserwowych 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy tak ok. połowy kapusty pekińskiej keczup majonez przyprawa kebab - gyros Przygotowanie
Fileta z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wrzucamy mięso i posypujemy przyprawą kebab - gyros. Ilość przyprawy zależy od naszych preferencji, czy wolimy bardziej czy mnie doprawione. Smażymy mięso kilka minut, kilka razy mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Układamy w misce w następujący sposób: mięso keczup ogórki cebula kukurydza majonez keczup kapusta Sałatka jest najlepsza w dniu wykonania ( tylko schłodzona ok. 3 godzin w lodówce ), na drugi dzień kapusta już nie jest tak chrupiąca.
|