• Index
  •  » Kury
  •  » Natłuszczanie grzebieni

#1 2007-11-25 11:35:48

Dadzio

Administrator

Zarejestrowany: 2007-08-28
Posty: 235
Punktów :   
WWW

Natłuszczanie grzebieni

Niektórzy natłuszczają swoim pakom grzebienie, aby uniknąć odmrożeń w czasie silnych mrózów. A jakim tłuszczem naciera się tre grzebienie? Jak często? U jakich gatunkó? Przy jakiej temperaturze?

Offline

 

#2 2008-03-08 23:34:29

Tomek

Użytkownik

Zarejestrowany: 2008-03-02
Posty: 21
Punktów :   

Re: Natłuszczanie grzebieni

Przy dużych mrozach natłuszczanie grzebieni jest konieczne. Należy to robić smalcem bez soli. Sól podrażnia grzebyki.

Offline

 

#3 2008-03-09 14:01:22

Dadzio

Administrator

Zarejestrowany: 2007-08-28
Posty: 235
Punktów :   
WWW

Re: Natłuszczanie grzebieni

Tak jest bardzo ważną rzeczą by smalec był bez soli. Sól podrażnia skurę.

Offline

 

#4 2009-01-14 18:38:28

Angelina

Administrator

Skąd: Stary Nakwasin
Zarejestrowany: 2009-01-14
Posty: 94
Punktów :   

Re: Natłuszczanie grzebieni

Ale jak często to robić. U jakich gatunków

Offline

 
  • Index
  •  » Kury
  •  » Natłuszczanie grzebieni

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
hotels-world.pl Le Dhow